06.08.2009

En gåhjelm er en go' hjelm

Bike helmets for Pedestrians
Endelig. Logik i debatten. En ny kampagne er blevet spottet på gaderne takket være de visionære folk på Rådet for Større Færdselssikkerhed og Trygfonden.

Kraftig promovering af 'gåhjelme' er begyndt og vi har savnet denne logik. Disse to organisationer har før elsket at promovere cykelhjelme men fodgængere er faktisk lige så udsatte for hovedskader.
Bike Helmets for Pedestrians
Fed slogan og et fantastisk projekt. Lad os redde menneskeliv.

De ny gåhjelme vil være til salg i Dansk Cyklistforbundets butik men som Rådet for Større Færdselssikkerhed og Trygfonden påpeger:

"En cykelhjelm er en fin alternativ til en gåhjelm så du behøver ikke at tage cykelhjelmen af når du stiger af din cykel. Bare behold den på hele dagen for maksimalt sikkerhed."

Trygfonden er stolt over at være involveret. Som de skriver på deres website:
Projekterne er baseret på viden
Alle projekter er baseret på dokumenteret viden om det område, projektet retter sig mod. Denne viden kan være dokumenteret i fx analyser, forskningsrapporter og statistikker.


Mht hovedskader og fodgængere er videnskaben i orden. Godt gået, Trygfonden. Jeg håber sandelig at de snart tackle et lige så stort problem: Bilisternes hovedskader. De kunne smide deres logo på dette fint produkt.

Via: Copenhagenize.com

1 kommentar:

tudse sagde ...

Fantastisk.

Mennesket har eksisteret i 200.000 år for nu endelig at skulle gå med hjelm som redskab til overlevelse. Det er næsten ikke til at tro på. Kampe mod sabeltigre, neandertalerer, istider og generel nød, død og elendighed er intet set i den kæmpe fare der lurer på jorden under os, når vi bevæger os rundt på de to lemmer som ellers var designet til opgaven.
Pas på.

Du er ved at mistet evnen til at gå på to ben, hvorfor du bør gå bruge hjelm.

I Danmark er der lav arbejdsløshed fordi der er arbejde til selv den dummeste.