07.11.2008

Dårlig journalistik i Haderslev


Så er det galt i Haderslev ifølge Haderslev Ugeavis. Eller rettere sagt er det galt MED Haderslev Ugeavis. De trykt nemlig denne artikel d. 07 november 2008.
Cykelhjelm reddede cyklist
En cyklist slap nådigt fra påkørsel.

Fredag den 7. november 2008, 09:09

En 64-årig cyklist kan takke sig selv og sin cykelhjelm for, at det ikke gik værre, da han blev kørt ned af en lastbil på Fabriksvej i Vojens.

Cykelhjelmen var nemlig efter alt at dømme årsagen til, at uheldet ikke havde omfattende konsekvenser for cyklisten.

Chaufføren af lastbilen skulle svinge til venstre ad Tingvejen, men overså den 64-årige cyklist.

Artiklen er problematisk fordi den oplyser ikke læseren om den videnskabelige baggrund for påstanden om at cykelhjelmen reddede cyklisten.

Er journalisten ekspert i cykelhjelme?
Er ofret ekspert i cykelhjelme?
Snakkede journalisten med en eller anden læge som udtalt sig om cykelhjelme? De færreste læger eller overlæger i Danmark er eksperter i videnskaben om cykelhjelme. Jeg kender faktisk ikke til en eneste. I modsætning til bl.a. Holland og Storbritannien hvor mange læger har lavet deres lektier om cykelhjelme.

Husk: Hvis din læge fortæller dig at du har brækket benet så er ret sikkert at de har ret. Hvis din læge udtaler sig om cykelhjelme, spørg dem hvor de har deres videnskab fra.

Hvorfor oplyser avisen ikke om de videnskabelige fakta? Netop fordi de ikke findes.

En cykelhjelm er designet til at beskytte hovedet i soloulykker under 20 km/t. I ulykker hvor cyklisten bliver ramt af en bil eller lastbil er det meget usandsynligt at hjelmen har haft noget som helst effekt.

Læs mere om cykelhjelmens begrænsinger her.

Haderslev Ugeavis er hermed optaget i Logen for Frygtens Købmænd for deres manglende journalistisk etik og for at være for dovne til at lave research. For slet ikke at nævne deres rolle i ødelæggelsen af den dansk cykelkultur.

Ingen kommentarer: